En venlig advarsel...

Følgende beskriver mine oplevelser med købet og brugen af et par Bianco-sko, som desværre viste sig at være af så ringe kvalitet, at de var ubrugelige efter kun 6 måneders brug. Medio oktober 2002 købte jeg et par sko i Bianco Footwear, på Fisketorvet i København. Som det ses på billede 1, er skoen forsynet med en tyk, og tilsyneladende robust sål. Dette var et krav, da skoen skulle bruges til vinterbrug.

Billede 1: Bianco sko

Efter lidt under 6 måneder, bemærkede jeg store revner i sålen. Da jeg har forståelse for at der kan opstå kvalitetsproblemer, selv i en mærkevare, bragte jeg blot skoen til Bianco Footwear for at få skaden udbedret, eller på anden måde få erstatning for skoene.(Tryk på billederne for en større udgave.)

Billede 2: Højre sål


Billede 3: Venstre sål

Umiddelbart var ekspeditricen forstående, og tilbød at en "kompetent" person bedømte skoen og min reklamation.

Efter nogle dage, fik jeg en opringning fra forretningen Bianco Footwear. Beskeden var, at de desværre ikke kunne hjælpe mig, da skoen var "slidt underligt". Da jeg for det første skulle hente mine sko, og for det andet ikke var tilfreds med forklaringen, henvendte jeg mig i butikken. Beskeden var stadig at skoen var "underligt" slidt. Den var "punktslidt", hvilket har fået sålen til at revne. Ekspeditricen oplyste i øvrigt at sålen var revnet hvor der var størst belastning (Duh! - ingen overraskelse!).
Argumentet var, at rillerne i sålerne var slidt meget, der hvor de største revner var opstået. Se billederne ovenfor. Dette er korrekt (se forstørrelse af billede 2, lige under det røde to-tal), men det forklare ikke alle de andre revner i sålen. På billedet til højre (billede 4), ses en revne i højre sko. Billedet er taget så det er muligt at se rillerne i skoen. Disse riller er på ingen måde slidt mere end resten af sålen, og der kan derfor ikke være tale om "punktslidning".

Billede 4: Revner uden punktslidning

Ligeledes er det ikke muligt at forklare revnerne i hælen i højre sål, med punktslidning. Sålen kan slet ikke "punktslides" på en måde som giver resultatet som ses på billede 5 og billede 6

Billede 5: Højre hæl nedefra


Billede 6: Højre hæl fra siden

Konklusion

Konklusionen kan kun være, at man skal holde sig fra en Bianco sko, hvis man har forventning om at skoen skal holde mere end en halv sæson. Måske skal man holde sig helt fra deres butikker. Den tåbelige og usaglige behandling jeg oplevede, betyder at jeg undgår deres butikker i fremtiden. Der er masser af pæne sko at vælge imellem, så man bør vælge nogen der holder.
Som en lille note, skal nævnes at jeg, for flere år siden, købte mig et par "Vagabond" sko. De kan klart anbefales over et par Bianco! -Sålen er ikke slidt igennem endnu, men de er så udtrådte at jeg ikke længere vil være bekendt at gå i dem :-) -Og så er de oven i købet ikke dyrere end Bianco (snarere tværtimod).